Ukoliko želite da podržite jedan od TEDx događaja, molimo Vas da obratite pažnju na sledeće:

TEDx predstavlja otvorenu zajednicu događaja koji neguju i promovišu inovacije, vizionarsko razmišljanje i razvijanje ideja i misli. Svaki TEDx događaj nezavisno organizuje jedna osoba (nosilac licence) u saradnji sa timom. Ovi timovi se ne bave organizacijom iz političkih razloga, finansijske ili lične dobiti, već iz iskrenog ubeđenja da moć ideja može da promeni svet na bolje. Svi uključeni u organizaciju TEDx konferencija rade to na volonterskom nivou.

Mnoge TEDx događaje podržavaju lokalne firme i kompanije koje dele viziju i način razmišljanja i koje mogu učestvovati u organizaciji konferencije na razne načine – najčešće u obliku obezbeđivanja svojih usluga i robe. Ako posedujete ili predstavljate firmu koja želi da ostvari partnerstvo sa TEDx događajem u Vašoj lokalnoj zajednici, pročitajte naše predloge u nastavku teksta.

Otvorena zajednica

S obzirom da se TEDx događaji organizuju nezavisno i samostalno, moguće je da se u Vašem gradu ili lokalnoj zajednici dešava nekoliko događaja u isto vreme. Svaki TEDx događaj ima svoje posebno ime, temu i organizacioni tim koji nisu međusobno povezani, ali sarađuju. Iako nisu direktno u vezi, svi oni i dalje prate propisane procedure i pravila od strane TED Inicijative. (Molimo da uzmete u obzir da iako TED ima propisane standarde za ovakve događaje, to ne mora nužno biti garancija njihovog kvaliteta). Ukoliko odaberete neki od TEDx događaja, komuniciraćete direktno sa organizatorom tog skupa.

Zašto postati TEDx partner?

Preporučujemo Vam da se pridružite zajedničkom naporu u organizovanju, ako se odlučite da podržite neki od događaja. Kao partner TEDx-a, imaćete priliku da direktno stupite u kontakt sa ključnom i često nepristupačnom publikom – strastvenim i slobodoumnim ljudima iz Vaše zajednice. Imaćete priliku da isprobate nove ideje za budućnost, kao  i nove načine na koje možete pozitivno uticati na Vašu zajednicu i celu planetu.

Kada postanete partner TEDx-a, moći ćete da učestvujete u našoj viziji da širenje ideja može promeniti svet na bolje. Spremno prihvatamo nove partnere u našoj globalnoj zajednici razvijanja misli i ideja i rado delimo prednosti nezavisno organizovanih TEDx događaja.

Vizija TEDx-a

TEDx je započet kao jedan veliki eksperiment. Program su prihvatile i posvetile mu se hiljade volonterskih zajednica širom sveta. Postoje brojne mogućnosti za Vas kao partnera ovih događaja. Jedan od pogleda na koji mi doživljavamo TEDx je kao inkubator ideja za Vaše buduće poslovanje. Partneri bi trebalo da dolaze na TEDx događaje ne samo kao znalci i prenosioci tog znanja, već i da nauče nešto iz naše globalne zajednice. Iskoristite priliku da angažujete mislioce, sanjare i vizionare ove zajednice na razvoju ideje koja je bitna za Vas.

Sa poslovnog gledišta, TEDx događaj deluje poprilično eksperimentalno – i kao takav, pruža savršenu priliku da partneri u okviru njega razvijaju i testiraju ideje. Rado očekujemo sva pitanja i predloge vezane za bilo koju ideju koje biste podelili sa nama.

Prilike za partnere:

  • Mogu stupiti u kontakt sa svojom lokalnom zajednicom
  • Mogu komunicirati sa misliocima i vizionarima iz svog okruženja
  • Mogu konsultovati stručnjake i govornike iz određenih oblasti
  • Mogu podržati akcije iz neke njima bitne oblasti
  • Mogu prodiskutovati o različitim mišljenjima i pogledima
  • Mogu podržati bitne korake pre konferencije

Ukoliko ste otvoreni za inovacije i nove ideje, ukoliko podržavate razvoj svoje lokalne zajednice i želite da budete jedan od partnera na konferenciji TEDxNoviSad, kontaktirajte nas!