Mali korak za tehnologiju, veliki za čovečanstvo

Novo druženje na TEDxNoviSadSalonu, gošća će nam biti Jasna Kamatović, stručnjak za poslovnu primenu interneta, i pričaćemo na temu “Mali korak za tehnologiju, veliki za čovečanstvo”.

Jasna Kamatović iza sebe ima preko 15 godina iskustva u marketingu i tržišnim komunikacijama. Radila je kao direktor marketinga poznate novosadske IT firme Positive, i kao CEO kompanije Internet Group. Trenutno radi kao Menadžer korporativnih komunikacija u Prozone – IT Solutions iz Novog Sada, kompaniji koja posluje u oblasti razvoja i implementacije softvera, informacionih sistema, sistema poslovne inteligencije i e-business rešenja. Od 2012. godine, predsednica je Upravnog odbora Vojvodina ICT Cluster.

Na TEDxNoviSadSalonu, pričaćemo o tome kako nam tehnologija i internet svakodnevno menjaju život, dok smo mi uglavnom nemi posmatrači i njihovi konzumenti jer još uvek nismo svesni da smo zapravo učesnici i svedoci velikog evolutivno-civilizacijskog skoka! Da li smo zadivljeni mnoštvom tehnoloških rešenja i izobiljem informacija koje su doslovce ispred nas – i virtuelno i fizički? Da li treba da budemo zadivljeni? Koliko zapravo realno percipiramo da se već sada stvara veliki generacijski jaz i šta mi, kao pojedinci i naše zajednice možemo da učinimo za naraštaje koji dolaze?

TEDxNoviSadSalon će se održati u četvrtak, 21. juna, sa početkom u 18h, u prostorijama Američkog kutka, u ulici Petra Drapšina 3.

* * *

Salon je manji događaj, druženje, na kom prikazujemo par TED govora na određenu temu, a gost govornik je i moderator diskusije koju želimo da pokrenemo nakon odgledanih govora. Teme su uvek aktuelne u vremenskom trenutku i relevantne za lokalnu i globalnu zajednicu.

TEDxNoviSadSalon organizujemo u saradnji sa Američkim kutkom.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>