Nada Purtić i Ljiljana Jovanović

Nada Purtić, profesor engleskog jezika i instruktor za nastavu engleskog jezika deci mlađeg školskog uzrasta.  Od 2003. godine predaje učenicima nižih razreda u OŠ ,,Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu. Dobitnik tri prve i dve treće nagrade na nacionalnim konkursima o inovativnim modelima nastave i  pirmeni tehnologije u obrazovanju od 2007. do danas. Učesnik evropskog Majskrosoft foruma inovativnih nastavnika u Moskvi 2011. godine. Piše za Majkrosoft PIL onlajn časopis za nastavnike.

Ljiljana Jovanović, profesor razredne nastave. Zaposlena u OŠ ,,Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu. Mnogo radi na svom profesionalnom razvoju i usavršavanju, te stečena znanja primenjuje u nastavnoj praksi.  IKT koristi u neposrednom radu sa decom mlađeg osnovnoškolskog uzrasta kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti. Član pobedničkog tima na konkursu ,,Kreativna škola”  za školsku 2009/2010. godinu i dobitnik treće nagrade na konkursu Digitalni čas školske 2010/2011.godine.

Elektronsko učenje i upotreba tehnologije u obrazovne svrhe od samog početka školovanja dece je veliki izazov za prosvetne radnike.  Da bi ovakva vrsta učenja bila smislena, funkcionalna , kreativna i doprinela boljitku nastave, mora pružiti  interesantne, multidisciplinarne i interaktivne  nastavne  sadržaje kroz  zanimljive metode rada.  Putem projektne nastave,  koristeći različite alate elektronske učionice,  đaci drugog razreda osnovne škole bili su uključeni u kreiranje i izradu digitalne obrazovne jedinice Selo i grad i svojim aktivnostima povezali ovu temu sa ostalim predmetima i nastavnim jedinicama.  Vršnjačkim učenjem i razmenom iskustava,  mišljenja i ideja uz pomoć tehnologije  između učenika jedne male, seoske  i jedne velike, gradske škole, počela je divna saradnja koja i danas traje.

SHARE IT:

Commenting area

  1. natasa 07/12/2011 at 23:33 · · Reply

    Bravo za Ljilju i Nadu!želim vam uspeh u daljem radu i iskreno se nadam da će roditelji prepoznati vrednosti koje imate i bogatstvo koje pružate njihovoj deci!!!!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>