Otvorite vrata, upoznajte nas

Na poziv Kluba studenata psihologije “traNSfer”Transfer 1u sredu, 23. maja, organizovano je dvočasovno upoznavanje sa TED-om, njegovom koncepcijom i događajem TEDxNoviSad. Mesto održavanja je bio Omladinski centar CK 13 koji je otvorio svoja vrata za omladinu, studente i sve one koji su bili željni i voljni da saznaju nešto novo i zanimljivo.

Pored prezentacije o počecima i razvoju samog TED-a, gosti ovog druženja su bili u mogućnosti da pogledaju i par odličnih, naših i stranih, TED govora – od Berija Švarca koji govori o paradoksu izbora, preko Saše Popovića koji promoviše besplatno obrazovanje dostupno svakom, do Pola Bluma koji je govorio na temu porekla zadovoljstva. Prikazani snimci podsticali su na diskusije od kojih su se neke ticale uključenosti tehnologija u naš obrazovni sistem, težine pravljenja izbora kao i mogućnosti slobodnog i besplatnog online obrazovanja u našoj zemlji, ali i u svetu. Verujemo da smo uspeli barem malo da približimo drugima TED, te istaknemo njegovu veličinu i snagu.

Za kraj, ovo malo druženje okončali smo snimkom TED govora Džejmsa Kamerona koji je rekao ono sa čim smo i mi sami želeli da posetioci odu, makar samo razmišljajući na tu temu, a to je: “Neuspeh jeste opcija, ali strah nije”. Zato nemojte se plašiti da budete radoznali, istražujte, informišite se i tragajte za idejama vrednih širenja.

 

Vaš TEDxNoviSad tim

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>