Pretvara zidove u vrata – Mirko Topalski

Rođen početkom osamdedsetih, Mirko uživa u staroj elektronskoj muzici koja je, zajedno sa ”Zvezdanim Ratovima” i Commodore 64 računarom koji je dobio sa 5 godina, uticala na to da rano otkrije svoju misiju. tačnije, kao što slogan kompanije koju trenutno vodi kaže –  da “stvara svetove”. Interaktivni je svakako jedan od najmodernijih i najzabavnijih načina da se isto uradi. Kompanija Eipix čiji je Mirko osnivač i CEO, trenutno stvara HOPA igre za svetskog giganta casual games-a Big Fish Games. Mirko je takođe i pasionirani bubnjar, multiinstumentalista i kompozitor. Svirao je u mnogim bendovima kao što su Obojeni Program i Sanja Ilić & Balkanika, a komponovao je i muziku za igre iz celog sveta pod umetničkim pseudonimom Xtruist. U virtuelno slobodno vreme se bavi fotografijom i zanosi se snovima o pisanju filmske muzike i naučne fantastike.

Na TEDxNoviSad će nam pokazati sa kojim se sve izazovima i preprekama suočava danas junak u avanturi zvanoj “Digitalno preduzetništvo u Srbiji”, a pokušaće i da odgovori na pitanje da li su to možda i neki univerzalni životni izazovi za sve nas.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>