Razvoj veštačke inteligencije – da li će mašine postati pametnije od ljudi?

Prvi TEDxNoviSadSalon u 2016. održava se u petak, 13.05. od 18.30h u Američkom kutku (broj mesta je ograničen, prijavite se putem linka: http://goo.gl/forms/gY7JTyTJ3u).

Tema ovog susreta, “Razvoj veštačke inteligencije – da li će mašine postati pametnije od ljudi?” biće uvod u razgovor o tome kako kompjuteri uče, na koji način znaju da prepoznaju fotografije ili jezik i da li će u budućnosti mašine biti pametnije od ljudi.

O gostu:
Mihailo Isakov je master student i asistent na Fakultetu tehničkih nauka. Polje njegovog naučnog istraživanja je mašinsko učenje i duboke neuralne mreže. Predhodno se bavio razvojem hardvera i sistemima za praćenje pokreta, a praksu je obavio u kompaniji Xsens u Holandiji. Interesuje ga preduzetništvo, veštačka inteligencija i edukacija. Dalje istraživanje nastavlja na doktorskim studijama u Bostonu.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>