Sajber Vanderlast

baner[702x235px]_SajberVanderlast

Sajber Vanderlast je netizenka, nezavisna blogerka, net-art umetnica i samostalna sajber-feministička aktivistkinja. Polja njenog interesovanja su borba za ženska prava na Internetu i prava marginalizovanih grupa. Na društvenim mrežama promoviše ideju rodne ravnopravnosti, afirmaciju različitosti i govori o problemu prisustva seksizma i mizoginije kako u životu tako i na Internetu. Svojim delovanjem edukuje ljude o specifičnim načinima otpora kroz delovanje na Internetu. Kada nije za tastaturom, radi na socijalizaciji uličnih pasa i svakodnevno koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Polje interesovanja su joj i transhumanističke studije budućnosti.

Može li se stati na put rodno zasnovanom nasilju na Internetu?

Internet kao medijski prostor i sama specifičnost načina komuniciranja na internetu omogućavaju da se pod plaštom “slobode govora” omasovi upotreba govora mržnje prema neistomišljenicima. Nezaobilazno pitanje sigurnosti, kao i pitanje rodno zasnovanog govora mržnje na Internetu, sve više dolazi u fokus interesovanja javnosti zahvaljujući kampanjama pojedinki i feminističkih organizacija. U svom izlaganju Sajber će se osvrnuti i na delovanje feminističkog internet kolektiva “Žene sa Interneta”, koji se bori protiv prikazivanja žena na nedoličan način u medijima.

Obezbedite na vreme svoje mesto na konferenciji. Prijave su otvorene!

SHARE IT:

Commenting area

  1. “Kada nije za tastaturom, radi na socijalizaciji uličnih pasa” (?!?!) pa “win!

    “…svakodnevno koristi bicikl kao prevozno sredstvo”. :) jako, jako bitna činjenica za njeno izlaganje/performans i sve vaše (potencijalne) posetioce

    “Polje interesovanja su joj i transhumanističke studije budućnosti”, a to su…?

    Ljudi, svaka vam čast! Ne znam da li ću uspeti da dođem na ovogodišnji TedexNoviSad ali sa ovim ste me nasmejlai do suza! Eto, ako ništa drugo na preavanju/izlaganju ove gospojice ne uspe, a vi samo pročitajte u najavi ovu “biografiju” i publika će biti oduševljena! :)
    Pozdrav i svako dobro!

  2. našli ste baš pravog eksperta za zloupotrebu slobode govora, nema šta.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>