Sanja Perković Goga i Stevan Svilokos

Sanja Perković-Goga je psiholog, TA psihoterapeut i preduzetnica. Vlasnica je Agencije za edukaciju i lični razvoj Strenum-Centar u okviru kojeg sprovodi individualno i grupno savetovanje, kao i programe namenjene ličnom razvoju. Diplomirala je psihologiju u Novom Sadu, a potom je stekla i zvanje TA psihoterapeuta. Autorka je i voditeljka brojnih edukativnih i iskustvenih programa od kojih se posebno ističu: Motivacija za učenje, Škola samopouzdanja i Javni nastup.

Stevan Svilokos je doktor medicine i TA savetnik. Trenutno radi na klinici za psihijatriju u Novom Sadu u okviru metadonskog centra. U okviru Strenum-Centra sprovodi seminare socijalne dinamike muško-ženskih odnosa, kao i individualni rad sa klijentima . Autor je i saradnik u nekim od programa prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, a takođe autor i koautor u više naučnih radova iz oblasti bolesti zavisnosti i Transakcione Analize.

Sanja Perković-Goga i Stevan Svilokos su osnivači udruženja Pravo muškarca koje je osnovano sa ciljem da pruži podršku muškarcima koji su žrtve nasilja. Osmislili su program za stručnu edukaciju za profesionalne savetnike pod nazivom Savetodavni rad sa muškarcima, a takođe su stalni stručni saradnici časopisa Men’s Health Srbija.  U svom radu savetovali su muškarce koji su se suočavali sa raznim izazovima i problemima: muškarce žrtve nasilja, maloletne počinioce krivičnih dela, muškarce sa problemom zavisnosti i brojne druge. Svojim predavanjem na TEDxNoviSad, pokušaće da demantuju tvrdnju da muškarci vladaju svetom, da nije sve podređeno muškarcima kako se misli, i da objasne specifične probleme na koje muškarci zbog toga nailaze.

SHARE IT:

Commenting area

 1. Stefan Pk 03/12/2011 at 12:27 · · Reply

  Bravo Sanja!

 2. Ja sam izmeđuostalog i socijalna radnica. Da li ćete uskoro imati edukacije za nas i kada?
  Takođe bih vas pitala da li ste za saradnju sa NVO čiji sam osnivač i predsednik? Imamo potpisan Memorandum o saradnji i sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava RS, kao i sa nekim srodnim NVO. Rado bi sklopili saradnju i sa vama. Ja sam do vas došla preko profila Roseline Strajnić na fb. Moj profil je: Rozsa Lakatoš Babić kao i Hraniteljstvo Novog Sada profil II, Sečnja, Bačke, Banata, Srema, Vojvodine, Rasinskog okruga i Srbije. Za sada su moje grupe: Famous women-vrsna žena i Podrška inkluzivnom obrazovanju. Što se tiče stranica su Volonterski centar BMID, Association of Citizens “SHELTER OF LIFE” FOMAC. Predhodnica web stranice okriljezivota.org jeste: http://www.florens-zvoncica.org.rs koja treba da se osveži.
  Takođe sam vodeći osnivač Saveza hranitelja Srbije “VIŠE OD PORODICE” čiji sam takođe predsednik. Za buduće aktivnosti UG “OKRILJE ŽIVOTA” BMID Novi Sad, dobili smo na korišćenje jedno sklonište od JP “SKLONIŠTE”RS na Novom Naselju kao i neke termine u MZ “BISTRICA” na Novom Naselju. Sve što sam vam do sada navela je veliki razlog za predlog saradnje sa vama. Inače, veoma davno sam primetila da su muškarci ugroženi, ali da su svi opterećeni i zauzeti emancipacijom žena…
  Srdačan pozdrav od;
  Babić Lakatoš Rože
  Kontakt: 021 630 21 21; Mob: 069 402 5744, 069 30 11 012

Trackbacks for this post

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>