Slobodan Šušnjević

baner[702x235px]_SlobodanSusnjevic

Sledeći govornik kojeg najavljujemo je Slobodan Šušnjević, jedan od organizatora Kritične mase u Novom Sadu.

Slobodan je završio Pedagošku akademiju, a živi od fotografije i širenja radosti. Ima svakodnevnu potrebu da popravlja svet, propoveda spasenje kroz stvaralaštvo, veruje u zadrugarstvo i sveobuhvatno pojednostavljivanje života. Kreativno se izražava kroz fotografiju, instalacije, reč i delo. Deluje u okviru neformalne stvaralačke grupe ECCE PILAT. Biciklira, seje i apsorbuje okolinu, neguje samilost i razumevanje običnog. Uz moto CARPE DIEM i organsko posmatranje na svet, koristi poklonjeno mu vreme.

Kad Novi Sad preplavi “kritična masa”

Do sada ste nebrojeno puta čuli za termin “kritična masa”, ali znate li kakve veze ovaj termin ima sa biciklizmom? Kritična masa je globalni pokret, ali i događaj na mesečnom nivou koji okuplja bicikliste, ljubitelje biciklizma i ostale aktiviste sličnih interesovanja. U Novom Sadu se održava svakog poslednjeg petka u mesecu. Nastao je nakon okupljanja biciklista na Trgu slobode u znak protesta zbog ispisivanja nekoliko stotina kazni za vožnju bicikla kroz centar. Zahvaljujući ovom događaju, ali i nameri da se nešto učini radi poboljšanja biciklističkog saobraćaja u gradu, društvene mreže su bile sjajan teren za širenje ideje kritične mase i animiranje zainteresovanih učesnika da se okupljaju na kraju svakog meseca. Slobodan Šušnjević, jedan od pokretača ove inicijative, u svom govoru upoznaće publiku sa širim kontekstom značaja ovakve inicijative.

Obezbedite na vreme svoje mesto na konferenciji. Prijave su otvorene!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>