Tatjana Tucić

Tatjana Tucić (1971),  pozorišna pedagoškinja, aktivistkinja civilnog društva, blogerka.

Apsolvirala na Katedri za klasične nauke Filozofskog fakulteta u Beogradu. Od 1994. godine kao autorka, koautorka i performerka učestvovala je u brojnim projektima izvođačkih umetnosti. Od 2000. godine  zaposlena u Centru za regionalizam, gde radi na kreiranju i razvoju projekata regionalne saradnje, demokratizacije i decentralizacije društva u Srbiji.

Piše blog www.wonderfulfailure.posterous.com

Od 2007. godine, u okviru Per.Art organizacije iz Novog Sada, Tatjana je članica inkluzivne umetničke grupe, koju čine osobe sa intelektualnom ometenošću i profesionalni umetnici. U svom izlaganju, Tatjana će govoriti o jedinstvenom iskustvu inkluzivnog rada,  u kojem pitanje invaliditeta, izlazi iz  uobičajenog domena društvene brige, ljudskih prava i humanitarnog rada i otvara nove perspektive u kojima pojam invaliditeta podrazumeva estetiku, filozofiju i poetiku.  Noseći u sebi veliki transformacijski potencijal,  ova inkluzivna društvena i umetnička praksa nudi  drugačiji diskurs  o invaliditetu, kojim se razvijaju novi društveni odnosi, zasnovani na ravnopravnosti i uvažavanju različitosti.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>