TEDxNoviSad Alumni: Gordana Čomić

Tri godine nakon svog učešća u konferenciji TEDxNoviSad, Gordana Čomić nam objašnjava kako borba za rodnu ravnopravnost još uvek traje. Žene još uvek nisu u potpunosti slobodne i jednake sa muškarcima. Za razliku od muškaraca, žene su u poziciji da moraju da dokazuju da su sposobne za poslove koji im po zapisanim pravima pripadaju. Ženski san podrazumeva dijalog između muškaraca i žena u društvu, radi boljeg razumevanja i poboljšanja zajedničkog života. Gordana smatra da je to san koji će se tek sanjati i pretvarati u realnost.

Gordana Čomić je po struci dilpomirana fizičarka. Do 1999. godine, radila je kao asistentkinja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. U Demokratskoj stranci je od njenog osnivanja, a u okviru stranke je predsednica Foruma žena DS. Od 2000. godine radi kao narodna poslanica u Skupštini Srbije. Aktiviskinja je ženskog pokreta i “Ženske parlamentarne mreže”. Aktivni je izvestilac Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Udata je i majka četvoro dece.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>