TEDxNoviSad Alumni: Vlado Delić

Prof. dr Vlado Delić bio je govornik na konferenciji TEDxNoviSad 2011. godine. Delić je profesor na Fakultetu tehničkih nauka i bavi se istraživanjem potencijala korišćenja govornih tehnologija u obrazovanju i svakodnevnom životu, sa posebnim osvrtom na potrebe osoba sa invaliditetom (najpre osoba oštećenog vida).

Pet godina nakon učešća u TEDxNoviSad konferenciji, prof. dr Delić otkriva nam koji su to putevi razvoja govornih tehnologija i kakve je uspehe ostvario zajedno sa svojim timom: preduzeće „Alfanum“ koje okuplja najbolje studente u oblasti govornih tehnologija – ostvario je saradnju sa američkom kompanijom „Speech Morphing System Inc.“. Otvorile su se nove prilike za dalji razvitak, a u planu je i izrada Centralne audio biblioteke Univerziteta u Novom Sadu kojoj će studenti moći da pristupe preko mobilnih telefona.

Specijalna zahvalnost Co-working prostoru “Pionirska” Novi Sad.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>