TEDxNoviSadWomen

TEDxNoviSadWomen 2012.
Tema: “The space between… prostori između očekivanja i realnosti”


Aleksandra Izgarjan

Vanredni profesor na odseku za Anglistiku, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na osnovnim i master studijama drži kurseve iz američke književnosti XIX veka, savremene američke književnosti, afroameričke književnosti i američke kulture i istorije. Predaje i na master i doktorskim studijama u Centru za rodne studije, ACIMSI, Univerziteta u Novom Sadu. Oblasti istraživanja: američka književnost, ženska književnost, afroamerička književnost, azijskoamerička književnost, rodne studije i multikulturno obrazovanje. Na TEDxNoviSadWomen govori o prikazivanju rodnih uloga u bajkama i njihovom uticaju na formiranje istih u ranom periodu detinjstva, kao i kako se to može promeniti na bolje.

Gordana Čomić

Po struci je diplomirani fizičar. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je radila sve do 1999. kao asistent na predmetu Fizika. U Demokratskoj stranci je od njenog osnivanja. Narodna poslanica u Skupštini Srbije od 2000, a u periodu 2001 – 2008. obavljala je funkciju potpredsednice Skupštine Srbije. Bila je članica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS (2005 – 2012). Od 2006. je predsednica Foruma žena Demokratske stranke. Aktivistkinja je ženskog pokreta i “Ženske političke mreže” od 2000. godine. Udata je i majka četvoro dece. Govori engleski jezik, služi se nemačkim i francuskim jezikom. Na TEDxNoviSadWomen govori o nametnutim arhetipovima ženskog identiteta u privatnom i javnom životu.

SHARE IT:

Related Posts

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>