Upoznajte TEDFellows program

Ivana Gađanski, naša ovogodišnja govornica, članica je programa TED Fellows. Ovaj program dovodi mlade inovatore iz celog sveta u TED zajednicu kako bi se pojačao uticaj njihovih projekata i aktivnosti. TEDFellows učestvuju ili na TED konferenciji u Long Biču, Kaliforniji ili na TEDGlobal u Edinburgu, u Velikoj Britaniji. Pored učestvovanja na konferencijama, članovi programa su takođe u prilici da pre konferencije učestvuju u specijalno osmišljenim programima obuke sa stručnjacima iz sveta, u širenju velike ideje.

Kako je sve počelo….
Juna 2007. održana je prva TED konferencija u Africi pod nazivom „Afrika – sledeće poglavlje“. Na toj konferenciji u Tanzaniji 100 članova programa iz cele Afrike učestvovalo je u, prvom te vrste, okupljanju  koje je sa sobom donelo generaciju „pokretača“ – ili kako ih TED govornik Džorž Aitei zove – nova revolucionarna generacija koja je spremna na preduzimanje akcije, uticajna u razvoju i govoru o tehnologiji, generacija koja se „kreće kao vetar“. Ta konferencija je duboko promenila živote mnogih njenih učesnika.
Zbog velikog uspeha ove konferencije TED je odlučio da uvede ove neverovatne „pokretače“ u TED zajednicu.

Više o programu TEDFellows možete saznati ovde.

Govornica TEDxNoviSad 2012., Ivana Gađanski, prva je članica ovog programa iz Srbije. Pogledajte njen govor sa naše konferencije.

Featured photo credit: Marla Aufmuth, TED

 

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>