Uroš Krčadinac

Urоš Krčadinac (1984) je istraživač i umetnik u oblasti digitalnih medija, kao i putopisac Kluba putnika Srbije (www.serbiatravelers.org). Završio je informatiku na Beogradskom univerzitetu, studirao interaktivne umetnosti u Kanadi, a trenutno je doktorski student u Beogradu. Za svoj akademski rad, umetničke i softverske projekte, kao i kratke animirane filmove, dobio je brojne domaće i međunarodne nagrade i učestvovao na festivalima i konferencijama u Evropi i Severnoj Americi.

Kao autor Kluba putnika Srbije učestvovao je u više zapaženih putničkih projekata. Jedan je od koautora knjige „Neutabanim stazama“. Crtao je i pisao o Rusiji, Sibiru i Mongoliji, Turskoj i Bliskom Istoku, kao i značajnom delu Afrike.

Na TEDxNoviSad govoriće o samostalnom putovanju kao efikasnom načinu za neposredno otkrivanje i upoznavanje sveta, i kao edukativnom i kreativnom projektu koji omogućava povezivanje kultura, smanjenje predrasuda i postavljanje temelja za svet sa više saosećanja.

SHARE IT:

Commenting area

  1. Uroše, bio si sjajan, čestitke od srca!!! Od sada pratimo redovno i tvoj web site :)

  2. Veoma inspirativan govor! Od srca hvala Uroše.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>