Vladislav Radak

baner[702x235px]_VladislavRadak

Vladislav Radak je završio studije matematike i bavi se istraživanjima u razim oblastima finansijske matematike, član je PISA projekta za Srbiju od 2009. godine. Takođe se bavi matematičkom metodikom i istraživanjem različitih pedagoških pristupa ovoj nauci. Sa profesorom Ivanom Anićem i profesorkom Dragicom Pavlović Babić napisao je knjigu „Formula života“ koja je kasnije bila obavezno štivo na jednom ispitu na master studijama. Pored toga, Vladislav je i autor roamana „Plava vežbanka“ i „Noć mrtvih snova.“ Režirao je filmove kratkog metra i šest godina vodio kulturno–obrazovnu emisiju na RTS-u.

Matematika nije bauk, samo ima loš PR

Postoji opšte verovanje da se matematikom mogu baviti samo genijalci, poremećeni, nesportisti, te da se mora imati „urođena sposobnost tj. talenat“.Većina laika će vam odlučno tvrditi da se matematika nalazi samo u knjigama i nigde drugde, što se priznati naučnici ove discipline uglavnom neće truditi da opovrgnu. Ako vam neko kaže da se većina ljudi matematikom bavi svakodnevno, najčešće prvo pomislimo na vraćanje kusura u radnji. Međutim, Vladislav će nam otkiriti da je zapravo matematika prisutna u našim životima mnogo više nego što smo svesni.  Ovaj govor će biti prava poslastica za sve zaljubljenike u ovu nauku, a još veće uživanje za one koji sebe smatraju anti-matematičarima.

Obezbedite na vreme svoje mesto na konferenciji. Prijave su otvorene!

 

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>