TEDxNoviSadWomen

TEDWomen is a TEDx event organized by the Paley Center for Media that focuses on women and women’s issues. TEDxWomen type events are TEDx events hosted around the live webcast of TEDxWomen, and also feature local speakers. Our event is called TEDxNoviSadWomen and is one of many TEDx events happening around the globe between November 30th and December 1st that will expand on the ideas brought up at TEDxWomen.

* * *

Po prvi put ove godine, u Srbiji i Novom Sadu održava se prenos sa događaja TEDxWomen iz Vašingtona, praćen programom prve TEDxNoviSadWomen konferencije. Objavljene su i sesije ovogodišnje TEDxWomen konferencije.

TEDxNoviSadWomen održaće se u nedelju, 02.12.2012. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa početkom u 16h. Ovo je prilika da kroz prenos sesije iz Vašingtona i uz lokalne govornike, doživite iskustvo TED-a!

_______________________________________________________________________

TEMA događaja je “The space between… prostori između očekivanja i realnosti”
The space between what we see and what is true

Gošće:

Aleksandra Izgarjan

Vanredni profesor na odseku za Anglistiku, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na osnovnim i master studijama drži kurseve iz američke književnosti XIX veka, savremene američke književnosti, afroameričke književnosti i američke kulture i istorije. Predaje i na master i doktorskim studijama u Centru za rodne studije, ACIMSI, Univerziteta u Novom Sadu. Oblasti istraživanja: američka književnost, ženska književnost, afroamerička književnost, azijskoamerička književnost, rodne studije i multikulturno obrazovanje. Na TEDxNoviSadWomen govoriće o prikazivanju rodnih uloga u bajkama i njihovom uticaju na formiranje istih u ranom periodu detinjstva, kao i kako se to može promeniti na bolje.

Gordana Čomić

Po struci je diplomirani fizičar. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je radila sve do 1999. kao asistent na predmetu Fizika. U Demokratskoj stranci je od njenog osnivanja. Narodna poslanica u Skupštini Srbije od 2000., a u periodu 2001 – 2008. obavljala je funkciju potpredsednice Skupštine Srbije. Bila je članica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS (2005 – 2012). Od 2006. je predsednica Foruma žena Demokratske stranke. Aktivistkinja je ženskog pokreta i “Ženske političke mreže” od 2000. godine. Udata je i majka četvoro dece. Govori engleski jezik, služi se nemačkim i francuskim jezikom. Na TEDxNoviSadWomen govoriće o nametnutim arhetipovima ženskog identiteta u privatnom i javnom životu.

 
Događaj organizovan u saradnji sa:
                   
SHARE IT:

Related Posts

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>