TEDxNoviSadSalon

Salon je manji događaj, druženje, na kom prikazujemo par TED govora na određenu temu, a gost govornik je i moderator diskusije koju želimo da pokrenemo nakon odgledanih govora. Teme su uvek aktuelne u vremenskom trenutku i relevantne za lokalnu i globalnu zajednicu.

TEDxNoviSadSalon organizujemo u saradnji sa Američkim kutkom u Novom Sadu. Ukoliko želite da se redovno informišete o ovim dogđajima, prijavite objave na ovoj stranici.

TEDx Novosadski salon je intiman događaj koji izaziva razmišljanje i nudi fokusiranije i dublje istraživanje ideja u poređenju sa većim TEDx Novosad događajem. Uzimajući inspiraciju iz tradicionalnog koncepta salona, gde su se intelektualci i kreativci okupljali da razgovaraju o idejama u prijatnom okruženju, TEDx Novosadski salon neguje sadržajne razgovore i stvara prostor za učesnike da dublje uđu u teme koje iznesu govornici.

Određene teme i govornici

TEDx Novosadski salon sadrži pažljivo odabrane teme koje odjekuju u lokalnoj zajednici i globalnim temama. Govornici su stručnjaci, pripovedači i vođe misli sa dubokim razumevanjem odabrane teme. Ovi govornici izvode zanimljive razgovore koji ne samo da pružaju jedinstven uvid, već i podstiču publiku da ispituje, diskutuje i razmišlja o predstavljenim idejama.

Interaktivne diskusije

Jedna od karakteristika TEDx Novosadskog salona je naglasak na interaktivnim diskusijama. Nakon svakog govora, publika se podstiče da podeli svoje stavove, postavlja pitanja i učestvuje u smislenim razgovorima kako sa govornicima tako i sa kolegama. Ovaj interaktivni element stvara dinamično okruženje za učenje u kojem se vrednuju različita gledišta, a znanje se stvara zajedno.

Lokalni uticaj i globalna inspiracija

TEDx Novosadski salon ima za cilj da izvrši značajan uticaj na lokalnu zajednicu baveći se pitanjima od značaja za Novi Sad i Srbiju. Fokusirajući se na lokalne izazove i inicijative, Salon inspiriše prisutne da preduzmu akciju i doprinesu pozitivnim promenama u svojoj zajednici. Štaviše, ideje i iskustva podeljena na TEDx Novosadskom salonu imaju potencijal da inspirišu slične diskusije i projekte širom sveta, doprinoseći globalnom TEDx pokretu.

Podsticanje doživotnih učenika

TEDx Novosadski salon neguje kulturu celoživotnog učenja i radoznalosti. Polaznici se podstiču da istraže različite oblasti znanja, ospore svoje pretpostavke i ostanu otvoreni za nove ideje. Podsticanje intelektualne radoznalosti i inspirisanje učesnika da nastave da tragaju za znanjem i nakon događaja, TEDx Novosadski salon doprinosi ličnom rastu i razvoju svojih učesnika.