TEDxNoviSadChange

TEDx Novi Sad Change je specijalno izdanje događaja TEDx Novi Sad koje se fokusira na moć promene i njen potencijal da podstakne pozitivan uticaj na pojedince, zajednice i društvo u celini. Kroz zadivljujuće razgovore, angažovane nastupe i interaktivne diskusije, TEDx Novi Sad Change istražuje koncept promene, ističući inovativne ideje, lične priče o transformaciji i inicijative koje čine razliku u svetu.

Rješavanje globalnih izazova

Razgovori i prezentacije na TEDx-u Novi Sad Change često se bave hitnim globalnim izazovima, kao što su klimatske promene, društvena nejednakost, tehnološki napredak i zdravstvena zaštita. Govornici su osvetlili inovativna rešenja, lokalne pokrete i zajedničke napore usmerene na stvaranje održive i pravedne budućnosti za sve.

Podsticanje saradnje i povezanosti

Događaj neguje osećaj zajedništva i saradnje među učesnicima, govornicima i organizatorima. TEDx Novi Sad Change pruža platformu za pojedince da se povežu, dele ideje i istraže potencijalna partnerstva, jačajući mrežu kreatora promena u Novom Sadu i šire.

Osnaživanje sledeće generacije

TEDx Novi Sad Change prepoznaje moć mladih u pokretanju promena i negovanju ideja za bolju budućnost. Događaj često uključuje mlade govornike koji su dali izuzetan doprinos svojim zajednicama, inspirišući i osnažujući sledeću generaciju lidera i inovatora.

Preduzimanje akcije za bolji svet

Pre svega, TEDx Novi Sad Change ima za cilj da inspiriše akciju. Učesnici napuštaju događaj sa obnovljenim osećajem svrhe, opremljeni novim idejama i perspektivama za pozitivne promene u svojim životima, radnim mestima i zajednicama.

TEDxChange 2023

je TEDx događaj koji organizuju “Bil i Melinda Gejts Fondacija” i TED. Inicijator ovog događaja je Melinda Gejts, a domaćin Kris Anderson. TEDxChange će se fokusirati na pitanja globalnog zdravlja i razvoja. Ovaj TEDx događaj organizovan je oko živog prenosa (simulkasta) TEDxChange konferencije, koji uključuje i lokalne predavače. Naš događaj zove se TEDxNoviSadChange i jedan je od mnogih TEDx događaja koji se širom sveta održavaju 5. aprila, a koji će produbiti ideje pokrenute na TEDxChange 2020.

Trenutna ekonomska klima usredsredila je našu pažnju na potrebe najbliže kući. Ali sada je, više nego ikada ranije, važno da zapamtimo činjenicu da smo deo međuzavisne globalne zajednice.

U okviru te zajednice, previše je onih koji ne mogu da zadovolje svoje osnovne potrebe: za hranom, čistom vodom, vakcinama i lečenjima koja spašavaju živote.Ne možemo da nastavimo sa uobičajenim poslovanjem i dosadašnjim ponašanjem.

5. aprila ćemo napraviti korak unazad i pogledati celovitu sliku: zašto bismo, kao društvo, nastavljali da investiramo u globalni razvoj i zdravlje? Kako možemo raditi preko granica i političkih ograničenja u pravcu pozitivne promene? I kakve rezultate možemo da očekujemo od svojih investicija?

Govornici na TEDxChange, koje ćemo preko video linka pratiti na TEDxNoviSadChange: