TEDxNoviSadLive

TEDx Novi Sad Live je inovativno i transformativno produžetak renomiranog TEDx Novosadskog događaja. Prihvatajući napredak tehnologije, TEDx Novi Sad Live omogućava ljudima iz svih krajeva sveta da učestvuju u zadivljujućim razgovorima i diskusijama, razbijajući barijere fizičke distance i donoseći TEDx iskustvo globalnoj publici.

Ići preko granica

Dok se glavni događaj TEDx Novi Sad održava na fizičkom mestu u Novom Sadu, Srbija, TEDx Novi Sad Live koristi striming uživo i onlajn platforme za povezivanje sa gledaocima širom sveta. Ovaj virtuelni događaj omogućava pojedincima koji možda nemaju priliku da prisustvuju događaju lično da budu deo transformativnog TEDx iskustva iz udobnosti svojih domova ili kancelarija.

Globalna dostupnost

TEDx Novi Sad Live obezbeđuje inkluzivnost tako što nudi prevedene titlove i žive prevodioce za one koji ne govore engleski, čineći razgovore dostupnim raznolikoj međunarodnoj publici. Ovaj globalni domet proširuje domet ideja, promovišući međukulturalno razumevanje i olakšavajući razmenu znanja i inspiracije među ljudima iz različitih sredina i jezika.

Virtuelno iskustvo

Baš kao i fizički događaj TEDx Novi Sad, TEDx Novi Sad Live održava suštinu razgovora koji izazivaju razmišljanje, angažovanih nastupa i impresivnih iskustava. Putem visokokvalitetnog striminga uživo, gledaoci mogu da se povežu sa govornicima, upijaju njihove uvide i učestvuju u diskusijama putem interaktivnih funkcija na onlajn platformi.

Interaktivno učešće

TEDx Novi Sad Live podstiče aktivno angažovanje virtuelne publike. Gledaoci mogu da dele svoja razmišljanja i pitanja u realnom vremenu, učestvuju u anketama i učestvuju u onlajn diskusijama sa drugim učesnicima. Digitalni format otvara mogućnosti za umrežavanje i saradnju među učesnicima, omogućavajući zaista interaktivno i dinamično iskustvo.

Globalni uticaj

TEDx Novi Sad Live se pokazao kao moćno sredstvo za širenje ideja i podsticanje razgovora na globalnom nivou. Razgovori i nastupi koji odjekuju virtuelnom publikom često postaju viralni, šireći znanje, inspiraciju i pozitivne promene daleko izvan granica događaja. Ovo digitalno širenje ideja ima potencijal da utiče na milione života, podstičući pojedince da preduzmu akciju i doprinesu boljem svetu.

Pridružite nam se 28.04. od 17h u Community baru StartIT Centra u Novom Sadu (Miroslava Antića 2), na prvom TEDxNoviSadLive događaju.

Ovog puta gledaćemo jednu celu sesiju sa upravo održane TED conferencije “The Age of Amazement”. Pogledajte kako zapravo izgleda TED, kako se govori nadovezuju jedan na drugi (ili su u suprotnosti) i kakva je tokom njih atmosfera u sali, ali i saznajte novosti o TEDxNoviSad.

Događaj traje 2 sata, sesija je na engleskom. Ulaz je slobodan.