TEDxNoviSadWomen

TEDWomen je trodnevna konferencija o snazi koju žene i devojke imaju da pokrenu promene. Konferencija se održava od 2010, a neki od govora sa ovih okupljanja pokrenuli su intenzivne i diskusije i promene.

TEDxNoviSadWomen je događaj organizovan oko prenosa jedne od sesija sa glavne TEDWomen konferencije, uz dodatak lokalnih govornika.

TEDx Novi Sad Vomen je specijalno izdanje TEDx Novosadskog događaja posvećenog slavljenju i pojačavanju ideja i glasova žena. Pružajući platformu za žene govornice iz različitih sredina i oblasti, TEDx Novi Sad Vomen ima za cilj da prikaže svoj doprinos, iskustva i perspektive, podstičući rodnu ravnopravnost i osnažujući žene da zauzmu centralno mesto u razmeni transformativnih ideja.

Osnaživanje žena kroz ideje

TEDx Novi Sad Vomen je vođen uverenjem da ideje imaju moć da promene svet i da ženski glasovi zaslužuju ravnopravnu zastupljenost u intelektualnom diskursu. Pružajući platformu na kojoj žene mogu da podele svoje ideje, TEDx Novi Sad Vomen izaziva društvene norme i podstiče sve da prepoznaju i cene doprinos žena u različitim oblastima.

Raznovrsni i inspirativni govornici

Govornici na TEDx Novi Sad Vomen predstavljaju širok spektar stručnosti, profesija i iskustva. Od preduzetnika i naučnika do umetnika, aktivista i lidera zajednice, svaki govornik donosi jedinstvene uvide i inspirativne priče na scenu. Njihovi razgovori se bave nizom tema, od rodne ravnopravnosti, ženskih prava i osnaživanja do naučnih otkrića, umetničkog izražavanja i društvenog uticaja.

Zagovaranje rodne ravnopravnosti

TEDx Novi Sad Vomen se aktivno zalaže za rodnu ravnopravnost i inkluzivnost, sa ciljem da razbije barijere i stereotipe koji su istorijski ograničavali učešće žena u različitim sferama društva. Predstavljanjem dostignuća i ideja žena, događaj služi kao katalizator za promene, inspirišući i muškarce i žene da rade zajedno za pravedniji i pravedniji svet.

Stvaranje zajednice podrške

TEDx Novi Sad Vomen neguje zajednicu koja podržava i ohrabruje, u kojoj učesnici, govornici i organizatori sarađuju, dele iskustva i grade mreže. Ovaj osećaj zajedništva osnažuje žene, podstičući ih da se bave svojim strastima, prihvate liderske uloge i podržavaju jedna drugu u svojim nastojanjima.