ŠTA JE TEDX?

U duhu ideja vrednih širenja, TED je kreirao program pod nazivom TEDx. TEDx je program lokalnih, samoorganizovanih događaja koji okupljaju ljude kako bi podelili iskustvo poput TED-a. Naš događaj se zove TEDxNoviSad, gde je x = nezavisno organizovan TED događaj. Na našem TEDxNoviSad događaju, TEDTalks video i govornici uživo će se kombinovati kako bi pokrenuli duboku diskusiju i povezivanje u maloj grupi. TED konferencija pruža opšte smernice za TEDx program, ali pojedinačni TEDx događaji, uključujući i naš, se sami organizuju.

TEDx Novi Sad je nezavisno organizovan TED događaj koji pleni srca i umove svoje publike u šarmantnom gradu Novom Sadu, Srbija. Od svog osnivanja, TEDx Novi Sad služi kao centar za ideje koje izazivaju razmišljanje, angažovane diskusije i inspirativne razgovore, podstičući duh radoznalosti i intelektualnog istraživanja u lokalnoj zajednici.

Organizacioni tim

TEDx Novi Sad omogućava posvećen tim volontera koji ulažu svoje vreme i trud u planiranje i izvođenje svakog događaja. Od odabira govornika i kuriranja tema do logistike i promocije, organizacioni tim neumorno radi kako bi osigurao besprekorno i efektno iskustvo za učesnike.

Šta su TEDx govori i ko su TEDx govornici?

TEDx govori su drugačiji od svih drugih govora, predavanja ili lekcija. Zahtevaju nov pristup pripremi. Naš tim obezbeđuje i zahteva pripremu svih TEDxNoviSad govornika, kako bi osigurao da su svi adekvatno pripremljeni da održe svoj nabolji govor i kako bi publika dobila sadržaj visokog kvaliteta.

Govori uglavnom traju 18 minuta ili manje. Najbolji su govori koji traju do 15 minuta.

TEDx govori sadrže ideju vrednu širenja, i oni mogu biti:

Važno je naglasiti šta TEDx govor nije:

Ko su TEDx govornici?

TEDx govornike biraju lokalni TEDx organizatori. Govornici mogu biti nominovani, preporučeni ili ih naš programski tim traži. Na našem događaju, konačan izbor govornika pravi programski tim, uzimajući u obzir sve predloge.

Govornici na našem događaju su mladi, stari, učitelji, preduzetnici, lekari, muzičari, umetnici, naučnici. Možda ste za njih čuli, možda niste. Nisu superzvezde koje viđate na svakom drugom događaju.

Kako neko postaje govornik?

Govornike tražimo tokom cele godine. Proces pripreme govornika traje nekoliko meseci pred konferenciju. Ako želite nekog (ili sebe) da nominujete, molimo da ovo imate u vidu. Programski tim konferencije pažljivo prikuplja i istražuje sve predloge, i ukoliko oni ispunjavaju kriterijume, šanse su da će biti usvojeni i uključeni u program konferencije.

Kako izgleda proces pripreme?

Ako Vas ili nekog koga ste nominovali, odaberemo za konferenciju, očekujte da Vas naš programski tim kontaktira. Posle inicijalnog intervjua, od potencijalnog govornika tražimo da se obaveže:

Ovim putem možete predložiti sebe ili nekog drugog, da bude govornik na TEDxNoviSad.